Vreugde bij de spelers van Chelsea na het behalen van de finale
NOS Voetbal

Primeur: vier finalisten Europese clubvoetbal allemaal uit hetzelfde land

Een primeur in het Europese clubvoetbal: voor het eerst komen alle finalisten uit de Champions League en de Europa League uit hetzelfde land.

Tottenham Hotspur en Liverpool strijden op 1 juni om de Champions League. Drie dagen eerder staan Arsenal en Chelsea tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Drie van die Engelse clubs komen ook nog uit dezelfde stad, namelijk Londen.

Volledig Engelse finales waren er al wel eerder. In 2008 won Manchester United de finale van de Champions League ten koste van Chelsea. Doelman Edwin van der Sar vervulde destijds een hoofdrol in de strafschoppenserie.

In 1972 stonden Tottenham Hotspur en Wolverhampton Wanderers tegenover elkaar in de finale van de toenmalige UEFA Cup. De Spurs wonnen met 2-1.

Nations League

Het succes van het Engelse clubvoetbal heeft mogelijk nadelige gevolgen voor het nationale team. Op 6 juni, slechts vijf dagen na de Champions League-finale, speelt Engeland in de Nations League tegen Nederland. In de vier ploegen spelen veel Engelse internationals.

Vreugde bij Alexandre Lacazette

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl