Bondscoach Peter van der Veen wijzigde zijn elftal tegen Frankrijk op tien plekken.
NOS Voetbal

Oranje onder 17 spaart zijn krachten in laatste pouleduel op EK

Nederland onder 17 heeft de laatste poulewedstrijd op het EK in Ierland verloren. Met een op tien plekken gewijzigd elftal werd met 2-0 verloren van Frankrijk.

Bondscoach Peter van der Veen was met zijn ploeg na twee overwinningen al verzekerd van de volgende ronde. En de spelers leken ook al met hun hoofd bij de kwartfinales, want na twintig seconden stond het al 1-0 voor de Fransen via Adil Aouchiche.

Nadat Nathanaël Mbuku er in de elfde minuut 2-0 van had gemaakt, kreeg titelverdediger Oranje voor rust nog wel wat kansjes. Maar ook na drie wissels in de rust kon Nederland geen eretreffer meer op het bord krijgen.

In de kwartfinales neemt Nederland het op tegen de winnaar van Groep A, waarin de strijd nog volledig open ligt. Zowel België, Ierland, Griekenland als Tsjechië maakt nog kans om winnaar te worden van de poule, die donderdagavond wordt uitgespeeld.

Kwartfinale live bij de NOS

De kwartfinale van Nederland zal zondag (tijd en tegenstander nog niet bekend) live te zien zijn via een stream op NOS.nl en in de NOS-app.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl