Mino Raiola
NOS VoetbalAangepast

Zaakwaarnemer Raiola drie maanden geschorst in Italië

De Nederlandse spelersmakelaar Mino Raiola kan met ingang van vandaag drie maanden zijn werk niet doen in Italië. Hij is voor die periode geschorst door de Federazione Italiana Giuoco Calcio, de Italiaanse voetbalbond.

Riaola heeft al laten weten tegen de maatregel, die alleen voor de Italiaanse markt geldt, in beroep te gaan, niet in de laatste plaats omdat de FIGC geen nadere uitleg heeft gegeven. Hij heeft zelf ook geen idee wat hij zou hebben misdaan, zegt hij in het Eindhovens Dagblad.

In een tweet spreekt Raiola het vermoeden uit dat de Italiaanse bond hem een aantal uitspraken niet in dank heeft afgenomen. Zo noemde hij de FIGC medeschuldig aan de belabberde staat, zoals hij het uitdrukt, van het Italiaanse voetbal en uitte hij kritiek op de rol van de bond rond recente racismegevallen.

Riaola is zaakwaarnemer van internationale toppers als Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba, maar heeft ook onder anderen Ajacied Matthijs de Ligt en PSV'er Hirving Lozano onder zijn hoede, twee spelers die de komende transferperiode weleens van club zouden kunnen gaan wisselen. Of de schorsing van Raiola een eventuele overgang naar een Italiaanse club bemoeilijkt, is vooralsnog onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl