Christian Eriksen springt bovenop matchwinner Lucas Moura
NOS Voetbal

Eriksen leeft mee met Ajax: 'Zij waren over twee wedstrijden beter'

Tottenham Hotspur-speler Christian Eriksen was woensdagavond direct na afloop van het duel met Ajax niet in een hosanna-stemming, hoewel hij toch even daarvoor de Champions League-finale had bereikt. Zijn ploeg maakte diep in blessuretijd de beslissende 2-3 in Amsterdam.

"Het spijt me voor Ajax." Eriksen stond jarenlang onder contract in Amsterdam en leefde mee met zijn oude club. "Over twee wedstrijden gezien speelden zij beter voetbal. Het was een krankzinnige wedstrijd. We moesten terugvechten en hebben gewoon veel geluk gehad", aldus Eriksen die zijn ploeggenoot Lucas Moura een hattrick zag maken en zodoende de Spurs naar de finale op 1 juni leidde.

Radiocommentaar bij dramatische nederlaag Ajax tegen Spurs

Eriksens trainer Mauricio Pochettino onderdrukte zijn emoties niet. "Mijn spelers zijn helden. Ze hebben een show gegeven waarin ze hun liefde voor het voetbal toonden door vol passie te strijden. Bedankt", zei de Argentijn, die na afloop zijn vreugdetranen niet kon bedwingen.

"De doelpunten waren geweldig. Het was een lastige wedstrijd vol stress maar we hebben alles gegeven. Ajax was onderdeel van de show. Samen hebben we iedereen die van voetbal houdt laten genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl