Foto van Suu (14) trekt aandacht: 'Je ziet altijd alleen perfecte mensen'

time icon

Een foto van Suu Schoemakers uit Limburg trekt de aandacht. De foto die is gemaakt door Justine Tjallinks werd eerder al tentoongesteld in Milaan en de Italiaanse editie van modetijdschrift Vogue plaatste het portret. Ook was de foto één van de negen finalisten voor de Lensculture Portrait Award, een prijs voor portretfotografie.

Dit is 'm:

Justine Tjallinks

De 14-jarige Suu is geboren in China en werd op jonge leeftijd geadopteerd. Sindsdien woont ze in het Limburgse Melderslo. Suu mist een deel van haar linkeronderarm en haar moeder vond dat er te weinig foto's van mensen met een handicap in de media verschijnen. Ze liet daarom foto's maken van Suu en haar zus en plaatste die op sociale media. "Je ziet altijd maar de perfecte mensen, en daar wilde ik verandering in brengen", vertelt ze aan 1Limburg.

Vogue

De foto's trokken de aandacht van de Amsterdamse fotografe Justine Tjallinks. Zij wilde Suu graag zelf vastleggen. In Amsterdam werd de foto vervolgens gemaakt.

Suu werd uitgenodigd om naar Italië te komen, maar bedankte vriendelijk. "Ik kon wel naar Milaan, maar we hadden een wedstrijd met mijn voetbalteam, en dat wilde ik niet in de steek laten."

De prijs is uiteindelijk niet door Justine Tjallinks gewonnen.

Correctie door de redactie: In dit artikel van 1limburg stond aanvankelijk dat de foto van Suu Schoemakers nu nog een prijs voor portretfotografie kan winnen. Dat klopt niet. De winnaar van de Lensculture Portrait Award is een aantal weken geleden al bekendgemaakt. De foto van fotograaf Justine Tjallinks was een van de finalisten, maar heeft niet gewonnen. De kop en de tekst zijn daarom gewijzigd.

Dit is een artikel van

STER Reclame