In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Foto van Suu (14) trekt aandacht: 'Je ziet altijd alleen perfecte mensen'

Een foto van Suu Schoemakers uit Limburg trekt de aandacht. De foto die is gemaakt door Justine Tjallinks werd eerder al tentoongesteld in Milaan en de Italiaanse editie van modetijdschrift Vogue plaatste het portret. Ook was de foto één van de negen finalisten voor de Lensculture Portrait Award, een prijs voor portretfotografie.

Dit is 'm:

De 14-jarige Suu is geboren in China en werd op jonge leeftijd geadopteerd. Sindsdien woont ze in het Limburgse Melderslo. Suu mist een deel van haar linkeronderarm en haar moeder vond dat er te weinig foto's van mensen met een handicap in de media verschijnen. Ze liet daarom foto's maken van Suu en haar zus en plaatste die op sociale media. "Je ziet altijd maar de perfecte mensen, en daar wilde ik verandering in brengen", vertelt ze aan 1Limburg.

Vogue

De foto's trokken de aandacht van de Amsterdamse fotografe Justine Tjallinks. Zij wilde Suu graag zelf vastleggen. In Amsterdam werd de foto vervolgens gemaakt.

Suu werd uitgenodigd om naar Italië te komen, maar bedankte vriendelijk. "Ik kon wel naar Milaan, maar we hadden een wedstrijd met mijn voetbalteam, en dat wilde ik niet in de steek laten."

De prijs is uiteindelijk niet door Justine Tjallinks gewonnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl