NOS NieuwsAangepast

Raarste boektitel: Dzjengis Kan voor tandartsen

Hoe begin ik een tandartspraktijk op de manier van Dzjengis Kan? Een boek over dit onderwerp heeft in Engeland de jaarlijkse Diagramprijs voor de raarste boektitel in de wacht gesleept.

In het boek 'Managing a dental practice in the Genghis Khan way' geeft oud-tandarts Michael Young adviezen over de manier waarop tandartsen conflicten moeten oplossen, een team moeten vormen en zich op 'rampen' moeten voorbereiden.

Slechte reputatie

Hoewel de middeleeuwse Mongoolse heerser Dzjengis Kan in het westen een zeer slechte reputatie heeft vanwege zijn oorlogszuchtige mentaliteit, denkt Young dat er veel te leren is van de manier waarop hij zijn rijk organiseerde.

Dzjengis Kan leefde in de dertiende eeuw na Christus. Hij verenigde de Mongoolse stammen en stichtte een imperium dat zich uitstrekte van China tot aan de rivier de Donau. Zijn oorlogen werden gekenmerkt door veel bloedvergieten. Zijn legers doodden alles wat weerstand bood en gebruikten burgers als menselijke schilden.

Vliegtuigen haken

Het boek zal nu waarschijnlijk niet meer aan te slepen zijn. Vorig jaar steeg de omzet van het winnende boek, over hoe je kunt haken met platte vlakken, binnen een maand met 1500 procent.

De organisator van de prijs is blij dat er ook in economisch slechte tijden nog boeken met bijzonder duistere titels worden gepubliceerd. De prijs wordt al sinds 1978 uitgereikt. De eerste winnaar was het boek 'Voortgang van de tweede internationale workshop over naakte muizen'. Andere memorabele winnaars zijn: 'Hoe te poepen in het bos: een ecologische benadering van een vergeten kunst' (1989) en 'Leven met gekke billen' (2002).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl