De Belgische politie zoekt met behulp van speurhonden, duikers en een helikopter naar een vrouw van 23, die sinds gisteravond wordt vermist. Justitie heeft een moordonderzoek geopend. Een woordvoerder zegt tegen Belgische media dat er aanwijzingen zijn dat de studente op een gewelddadige manier om het leven is gekomen.

De vrouw, Julie Van Espen, vertrok rond 18.30 uur met de fiets van haar huis in het dorp Schilde, bij Antwerpen. Ze zou bij een vriendin gaan eten in het zuiden van de havenstad, maar daar kwam ze nooit aan.

Familie en vrienden van Van Espen maken zich grote zorgen. Ze hebben sinds gisteravond onafgebroken naar haar gezocht. In Antwerpen en omgeving zijn flyers uitgedeeld en posters opgehangen met een foto van de vermiste vrouw. Een opsporingsbericht is al meer dan 150.000 keer gedeeld op sociale media.

Kleding gevonden

De politie zet speurhonden, duikers en een helikopter in bij de zoektocht. Die richt zich met name op het gebied rond de Antwerpse evenementenhal Sportpaleis, waar de telefoon van Van Espen voor het laatst aan stond, rond 23.30 uur.

Ook kinderorganisatie Child Focus heeft zich bij de speurtocht aangesloten. Bij de zoekactie is kleding gevonden die mogelijk van Van Espen is. De politie noemt de verdwijningszaak "onrustwekkend".

STER reclame