Volleyballers Lycurgus houden hoop op nieuwe landstitel levend

Lycurgus dwingt beslissingsduel af in strijd om volleybaltitel

De volleyballers van Lycurgus hebben een vijfde wedstrijd afgedwongen in de finale om de landstitel tegen Orion. De Groningers knokten zich in Doetinchem naar een 3-2 zege, waardoor de stand in de finaleserie nu 2-2 is.

De beslissende wedstrijd wordt volgende week zondag in Groningen gespeeld.

Aan elkaar gewaagd

Lycurgus pakte de afgelopen drie jaar de titel ten koste van Orion. De afgelopen jaren verliepen de finales eenzijdig, maar dit jaar zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. De eerste wedstrijd ging met 3-1 naar Lycurgus, waarna Orion zich in de daaropvolgende duels knap herpakte en een voorsprong nam in de best-of-five-serie.

Bij een overwinning zondag zou Orion een einde maken aan de hegemonie van Lycurgus, maar de thuisploeg begon niet goed aan de wedstrijd. Het verschil in de eerste set liep snel op. Orion herstelde zich nog enigszins, maar de achterstand (10-19) was te groot.

In de tweede set draaide het stukken beter bij Orion, dat na een spannende ontknoping (27-25) in de tweede set ook de derde set naar zich toetrok. Orion kwam zo dicht bij de titel, maar Lycurgus wist het tij nog te keren.

De vierde set ging in 25-16 naar de bezoekers en ook in de vijfde set kwam Orion er nauwelijks meer aan te pas. Met 15-5 verzekerden de Groningers zich van een beslissingswedstrijd.

Orion gelooft er nog in

Orion-trainer Martijn van Goeverden is vanzelfsprekend teleurgesteld na de nederlaag, maar hij gelooft niet dat de strijd gestreden is.

"Wij gaan er volgende week vanaf het begin volle bak in, we weten dat het kan. Zij zijn misschien favoriet, dat hebben ze vandaag bewezen, maar ik geloof erin dat wij kunnen stunten."

Orion-trainer Van Goeverden: 'Wij kunnen echt stunten volgende week'

Dennis Borst (Lycurgus) prijst de veerkracht van zijn ploeg. "We lieten het varen, terwijl het absoluut niet nodig was. Als je soms de verkeerde keuze maakt, zijn ze gewoon te goed, maar een paar jongens sleepten ons erdoor heen."

Borst (Lycurgus): 'Hoop dat MartiniPlaza zich voor ons laat horen'