NOS Sport

Hockeysters Groningen leven nog; alles komt aan op laatste speelronde

De hockeyvrouwen van Groningen hadden vandaag bij een nederlaag direct kunnen degraderen uit de hoofdklasse, maar na de voorlaatste speelronde ligt de strijd met de andere twee laagvliegers - Huizen en Bloemendaal - juist helemaal open.

Groningen pakte zondagmiddag op eigen veld een punt tegen Hurley (een 1-3 achterstand werd omgebogen tot een 3-3 gelijkspel), terwijl Huizen met 2-1 verloor bij Laren en Bloemendaal met 5-0 bij Den Bosch.

Huizen staat nu nog een punt voor op Bloemendaal en Groningen. De nummer laatst van de hoofdklasse degradeert, de nummer tien en elf kunnen zich in de play-offs tegen teams uit de promotieklasse nog handhaven.

Stand in de staart van de hoofdklasse

10. Huizen (21-10)
11. Bloemendaal (21-9)
12. Groningen (21-9)

Bovenin is er geen spanning meer: Den Bosch, Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood zijn al zeker van de play-offs om de landstitel. Ook in de voorlaatste speelronde konden die vier ploegen een overwinning bijschrijven.

Volgende week ontknoping

Lange tijd leek Huizen vandaag afstand te nemen van Bloemendaal en Groningen door Laren tot ver in de tweede helft op 0-0 te houden. Uiteindelijk ging het toch mis en tot overmaat van ramp voor Huizen kwam Groningen zelfs nog langszij bij Hurley.

Schrale troost voor Huizen is dat de ploeg volgende week in de laatste speelronde thuis speelt en met Pinoké op papier de makkelijkste tegenstander heeft van de drie ploegen die nog tegen directe degradatie vechten. Groningen moet naar Amsterdam en Bloemendaal ontvangt Kampong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl