Liverpool viert de 0-1 van Virgil van Dijk (r)

Van Dijk kopt Liverpool op weg bij moeizame zege, Salah valt uit

Liverpool heeft met ontzettend veel moeite weten te winnen bij laagvlieger Newcastle United. Pas in de 86ste minuut werd de 2-3 gemaakt.

Virgil van Dijk, die vorige week werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League, hielp Liverpool op weg. De aanvoerder van het Nederlands elftal kopte tegen Newcastle het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen.

Door de zege hebben 'The Reds' weer twee punten voorsprong op concurrent Manchester City, dat maandag in actie komt tegen Leicester City.

Resterend programma Manchester City en Liverpool

Datum Manchester City Liverpool
6 mei, 21.00 uur Leicester City (Thuis) -
12 mei, 16.00 uur Brighton & Hove Albion (Uit) Wolverhampton (Thuis)

Het doelpunt van Van Dijk was het eerste grote wapenfeit van de wedstrijd. Een knappe loopactie van de verdediger bij een hoekschop van Trent Alexander-Arnold zorgde ervoor dat hij geheel vrij zijn hoofd tegen de bal kon zetten. Newcastle-keeper Martin Dubravka was kansloos.

Zeven minuten later trok Christian Atsu de stand weer gelijk nadat een schot van Salomón Rondón via de elleboog van Alexander-Arnold voor zijn voeten belandde. De voormalig Vitesse-aanvaller aarzelde geen moment en knalde de 1-1 binnen.

Newcastle was daarna dicht bij een voorsprong toen Ayoze Perez van dichtbij op de lat schoot, maar niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Weer was het Alexander-Arnold die de voorzet gaf en dit keer zette Mohamed Salah geheel vrijstaand zijn voet tegen de bal.

Mohamed Salah moet per brancard van het veld in duel met Newcastle

Rondón pegelde na rust de 2-2 binnen waarna Liverpool alles op alles moest zetten om de drie punten binnen te slepen. Dat werd een stuk lastiger nadat Salah twintig minuten voor tijd hard in botsing was gekomen met Dubravka en per brancard van het veld moest.

Divock Origi was zijn vervanger en vlak voor tijd werd de Belg tot de held van de Liverpool-aanhang gekroond.

De eveneens ingevallen Xherdan Shaqiri lepelde bij een vrije trap de bal richting Origi, de Belg kopte en zag de bal via het hoofd van Newcastle-aanvoerder Jamaal Lascelles in het doel belanden.