Bertens neemt eerste horde in Madrid ondanks nerveuze start

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bertens terug in Madrid en komt eerste ronde soepel door
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft zonder veel moeite de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid bereikt. De verliezend finaliste van 2018 schoof de Tsjechische Katerina Siniakov√° met 6-3, 6-2 opzij.

Siniakov√° had Bertens vorig jaar in de achtste finales in Peking nog simpel verslagen, maar in hun tweede onderlinge duel kwam ze er alleen door slordigheden en misperen van Bertens soms aan te pas.

Zo kwam Siniakov√° in de eerste set van 1-4 terug tot 3-4 na een break op love, mede door een dubbele fout van Bertens. Maar de Nederlandse bleef goed serveren en op haar zware, diepgeslagen forehands had Siniakov√° zelden een passend antwoord.

"Ik begon nerveus, maar het voelde goed om op deze mooie baan terug te zijn", zei Bertens, die vorig jaar net naast de titel greep na een spannende finale tegen Petra Kvitov√°.

Voormalig Roland Garros-kampioene

Bertens moet in de tweede ronde goed tennis laten zien als ze in de Spaanse hoofdstad opnieuw de finale wil halen. Ze treft dan de Letse Jelena Ostapenko, de Roland Garros-kampioene van 2017.

STER Reclame