Arjen Robben

Bayern in zetel richting landstitel na misstap Dortmund

Bayern München is dicht bij de 29ste landstitel uit de clubgeschiedenis. De regerend kampioen versloeg hekkensluiter Hannover 96 met 3-1 en zag Arjen Robben zijn rentree maken. Later op de dag verspeelde Borussia Dortmund dure punten.

Bayern heeft volgende week voldoende aan een zege in de uitwedstrijd tegen RB Leipzig om voor de zevende keer op rij de Bundesligatitel te pakken. Concurrent Borussia Dortmund wist namelijk niet te winnen bij Werder Bremen (2-2).

Het verschil tussen koploper Bayern en nummer twee Dortmund is met nog twee speelronden te gaan vier punten.

Defensieve fouten doen Dortmund de das om

Een blunder van Roman Bürki leidde de comeback in van Werder Bremen, waar Davy Klaassen de hele wedstrijd meespeelde. De Dortmund-doelman liet bij de 1-2 in de zeventigste minuut een schot van Kevin Möwahl door zijn benen glippen.

Werder rook bloed en vijf minuten later schoot de 40-jarige Claudio Pizarro de 2-2 binnen na defensief geknoei van Dortmund. Christian Pulisic en Paco Alcácer hadden voor rust nog voor een 2-0 voorsprong voor Dortmund gezorgd.

Rechtsback Akanji van Dortmund baalt tijdens het uitduel met Werder Bremen

Opvallende hoofdrol oud-AZ'er

Met Robben voor de tweede keer sinds zijn blessure op de bank kende Bayern een eenvoudige middag in de Allianz Arena. Door goals van Robert Lewandowski (kopbal) en Leon Goretzka (schot vanaf zestien meter) ging de thuisploeg comfortabel rusten.

Hannover-trainer Thomas Doll bracht in de rust oud-AZ-speler Jonathas, die een opmerkelijke hoofdrol zou opeisen. Eerst tekende hij, zes minuten na rust, vanaf de strafschopstip voor de aansluitingstreffer om vervolgens in drie minuten tijd twee keer geel te pakken, waardoor hij met rood moest inrukken.

In de resterende 35 minuten had Bayern, op weg naar het zevende landskampioenschap op rij, geen enkele moeite met de bezoekers, maar verzaakte het ook meer te scoren. Invaller Franck Ribéry besliste het duel zeven minuten voor tijd definitief met een schot in de verre hoek: 3-1.

Rentree Robben

Daardoor mocht ook Robben, onder luid applaus van de fans, zijn rentree maken. In blessuretijd mocht hij nog aanleggen voor een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied, maar die schoot hij over.

Zijn laatste wedstrijd dateerde van 27 november vorig jaar, in de Champions League tegen Benfica, waarin hij twee keer scoorde. De 35-jarige Nederlander worstelde maanden met dijbeenproblemen en een geïrriteerde zenuw in zijn heup. Daarna kreeg hij een terugslag met een kuitblessure. Robben is bezig aan zijn laatste seizoen in München. Waar en of hij zijn loopbaan vervolgt, is nog niet bekend.