Het vliegtuig in het water
NOS NieuwsAangepast

Passagiersvliegtuig belandt bij landing in rivier VS

In de Amerikaanse staat Florida is een passagiersvliegtuig bij de landing in een rivier terechtgekomen. Alle 143 inzittenden konden uit het vliegtuig worden gered. 21 mensen zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De Boeing 737 van Miami Air was gecharterd door het Amerikaanse leger en vloog van marinebasis Guantánamo Bay op Cuba naar een marinebasis in de stad Jacksonville. Bij de landing ging het mis. Aan het einde van de landingsbaan schoof het toestel de Saint Johns River in. Mogelijk heeft een zware onweersbui een rol gespeeld bij het ongeluk.

Een passagier vertelde tegen CNN dat het vliegtuig al vier uur vertraging had opgelopen bij vertrek. De landing verliep volgens haar chaotisch. "Het vliegtuig stuiterde bij de landing en toen nog eens, het was duidelijk dat de piloot totaal geen controle had. Vreselijk."

Nasleep

Doordat het vliegtuig intact bleef in de ondiepe rivier, konden alle inzittenden veilig worden geëvacueerd. De brandweer wordt ingezet om gelekte brandstof op te ruimen.

"Dit is een wonder", zei de commandant van het militaire vliegveld. "Het had totaal verkeerd kunnen aflopen." De passagiers waren allemaal in dienst van het Amerikaanse leger.

Boeing kampte de afgelopen maanden met de nasleep van twee vliegtuigongelukken met het type 737 MAX. Het lijkt erop dat het dit keer gaat om een ander type toestel. De vliegtuigbouwer zegt het ongeluk te onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl