Titelverdediger Oranje onder 17 opent EK met verdiende zege op Zweden

Oranje onder 17 opent EK met zege op Zweden

Het Nederlands elftal onder 17 jaar is het EK in Ierland goed begonnen. In Waterford werd Zweden zonder veel moeite met 2-0 aan de kant gezet.

Die stand stond al bij rust op het scorebord. Brian Brobbey (Ajax) maakte na een slimme steekpass van Naci Ünüvar (ook Ajax) in de 33ste minuut de eerste goal. Een minuut later was Brobbey aangever bij de 2-0 van Ian Maatsen (Chelsea).

Het team van coach Peter van der Veen had in de eerste helft kans op meer, maar raakte twee keer de paal. In de tweede helft werd Zweden wat gevaarlijker, met name via dode spelmomenten, maar gescoord werd er niet meer.

Zweden is op papier de makkelijkste tegenstander in de groep. Maandag speelt Oranje tegen Engeland en donderdag is Frankrijk de tegenstander. Die twee teams speelden 1-1 tegen elkaar.

Nederland wordt gezien als titelkandidaat. Vorig jaar won het team voor de derde keer de Europese titel.

Kwartfinale live bij de NOS

Mocht Oranje de kwartfinales halen, dan is die wedstrijd opnieuw live te volgen via een stream op NOS.nl en in de NOS-app. De duels met Engeland en Frankrijk zijn niet te zien. Dat komt omdat de UEFA geen beelden van die wedstrijden aanbiedt.

Ook de vrouwen onder 17 gaan op jacht naar EK-goud. Zij beginnen zondag tegen Oostenrijk. De tweede groepswedstrijd, op woensdag 8 mei tegen Duitsland, is live te zien bij de NOS, net als een mogelijk vervolg na de poulefase.