Just Spee
NOS Voetbal

KNVB draagt Spee voor als opvolger voorzitter Van Praag

De KNVB heeft een opvolger gevonden voor Michael van Praag. De voetbalbond draagt Just Spee voor als kandidaat. Tijdens de bondsvergadering op maandag 27 mei wordt de nieuwe voorzitter benoemd.

De 54-jarige Spee is afkomstig uit de mediawereld. Zo is hij algemeen directeur geweest van Stage Entertainment en van het televisieproductiebedrijf Endemol.

Namens dat laatste bedrijf was hij ook betrokken bij de eredivisie. Zo had hij vijf jaar lang als lid van de raad van commissarissen van de Eredivisie Media & Marketing een rol bij de exploitatie van de commerciële rechten van de eredivisieclubs.

Van Praag heeft zijn maximale zittingstermijn erop zitten. De KNVB besloot vervolgens een open sollicitatieprocedure in te stellen. Onder meer Telstar-directeur Pieter de Waard deed een gooi naar de baan. Spee, die zelf bij de Koninklijke HFC voetbalde, werd door de voetbalbond gekozen uit zo'n zeventig kandidaten.

Overigens is De Waard naar eigen zeggen nog altijd in de race voor het voorzitterschap. Om kandidaat te zijn, moet hij voor maandagmiddag 13 mei tien bondsafgevaardigden achter zich hebben staan. Op dit moment heeft hij er al negen die zich achter hem scharen.

Lukt het De Waard om voldoende stemmen te vergaren, dan komt er op de bondsvergadering van 27 mei een verkiezing tussen hem en Spee, de kandidaat namens de KNVB.

De toekomstig voorzitter krijgt ook de leiding over het bondsbestuur, dat verder bestaat uit Eric Gudde, de voorzitter van het bestuur Betaald Voetbal, en Jan Dirk van der Zee, de voorzitter van het bestuur Amateur Voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl