Rechercheurs bij een meer waarin lichamen werden gedumpt
NOS Nieuws

Seriemoorden Cyprus kosten ook politiechef zijn baan

Het seriemoordenschandaal op Cyprus heeft na het vertrek van de minister van Justitie ook tot het ontslag van de hoogste politiechef geleid.

Door de fouten in het onderzoek naar vermiste personen zijn deze monsterlijke misdrijven niet ontdekt of voorkomen, schrijft president Anastasiades in de brief waarin hij de politiebaas de deur wijst.

Een duiker zoekt naar resten van de vrouwen

Een 35-jarige legerofficier heeft bekend dat hij de afgelopen drie jaar zeker vijf vrouwen en twee minderjarige meisjes heeft vermoord. De vrouwen kwamen uit de Filipijnen, Roemenië en Nepal en waren voor werk naar Cyprus gekomen. De meisjes waren dochters van twee van hen. De officier dumpte de lichamen in een verlaten mijnschacht, in een vergiftigd meer en op een schietbaan van het leger.

De politie deed niets met meldingen over de vermissing van de vrouwen. Pas toen een toerist vorige maand een van de lichamen vond, kwam de politie in actie. Dat leidde al snel tot de aanhouding van de verdachte. Vier lichamen zijn geborgen, naar drie lichamen wordt nog gezocht. De politie onderzoekt nog of de man bij andere misdrijven betrokken was.

Burgers in Nicosia tijdens een wake voor de vermoorde vrouwen

Toen het schandaal vorige maand aan het licht kwam, leidde dat tot woede onder de bevolking. Een Cypriotische krant betichtte de politie onder meer van een gebrek aan professionaliteit, "absolute luiheid" en "racistische onverschilligheid".

De minister van Justitie stapte gisteren zelf op uit schaamte en woede over de laksheid van de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl