Ten Hag: 'Fantastisch dat Tagliafico blijft'

Ajax heeft zich verzekerd van een langer verblijf van Nicolás Tagliafico. De Argentijnse linksback tekende bij de Amsterdamse club een nieuw contract waarin is opgenomen dat hij ook komend seizoen bij de club speelt.

Tagliafico was een van de kandidaten om deze zomer bij Ajax te vertrekken. De international wilde zijn tot 2022 lopende contract niet verlengen om een transfer te maken. Zijn huidige contract is opgewaardeerd.

"Dit is mooi nieuws voor Ajax en een goed signaal naar de groep toe", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Hij kwam eerder met André Onana, Noussair Mazraoui en Klaas-Jan Huntelaar een nieuw contract overeen.

Ajax verzekerde zich daarnaast van de komst van Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Kjell Scherpen (FC Emmen) voor het komende voetbaljaar.

Ten Hag: 'We vechten voor iedere speler, maar er zullen transfers komen'

Coach Erik ten Hag reageerde verheugd op het nieuws van zijn linkback en benadrukte het belang om het niveau van de Ajax-selectie op peil te houden.

"We zeggen continu dat we de selectie bij elkaar willen houden, in ieder geval: dat de selectie niet uit elkaar valt. We zullen voor onze selectie vechten, maar het is normaal dat er transfers zullen komen", aldus de coach.

Ten Hag houdt zich op de vlakte

Hoe zit het eigenlijk met een belofte van Ten Hag voor komend seizoen? De trainer houdt zich echter op de vlakte. "Ik heb er nog niet over nagedacht, want mijn contract loopt nog door, dus ik hoef er ook niet over na te denken."

STER reclame