Stephen Moore
NOS Nieuws

Trumps vriend Moore ziet af van kandidatuur bij bank na hevige kritiek

De man op wie Donald Trump de keus had laten vallen als bestuurder van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve (Fed), heeft zich teruggetrokken. Dit tweette de president.

Economisch commentator Stephen Moore werd stevig bekritiseerd omdat zijn inzichten over het rentebeleid veranderden en omdat hij seksistische opmerkingen over vrouwen maakte.

Moore was in maart door Trump gekozen voor een van de twee vrije posities bij de Fed, maar hij was niet formeel genomineerd. Als bestuurder zou hij jarenlang een permanente stem hebben gehad bij het bepalen van de rentetarieven. Critici waren bezorgd dat Moores loyaliteit aan Trump een bedreiging zou vormen voor de onafhankelijkheid van de Fed.

Daarnaast kreeg hij kritiek over zijn seksistische opmerkingen. In een column had Moore geschreven dat vrouwen geen scheidsrechter zouden moeten zijn bij basketbalwedstrijden voor mannen en dat ze niet als militair zouden moeten vechten. Later bood hij hiervoor zijn verontschuldigingen aan.

Trumps andere keuze voor de Fed, Herman Cain, trok zich vorige maand terug vanwege beschuldigingen van seksueel ongewenst gedrag en vanwege ontrouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl