AFP
NOS Voetbal

Hoofdblessure Vertonghen lijkt mee te vallen

De hoofdblessure die Jan Vertonghen dinsdag opliep in de halve finale van de Champions League tegen Ajax, lijkt mee te vallen. De verdediger van Tottenham Hotspur lijkt geen hersenschudding of breuken te hebben overgehouden aan zijn botsing met Toby Alderweireld.

Vertonghen werd woensdag nader onderzocht en de tests hebben vooralsnog geen bijzonderheden aan het licht gebracht, meldt Tottenham Hotspur. Vertonghen zelf liet via Twitter weten dat hij zich oké voelt. Hij bedankte de fans van beide teams voor de steun.

Vertonghen ondergaat de komende dagen meer tests en zal donderdag ook door een neuroloog worden onderzocht. Dat is standaardprocedure bij hoofdblessures, stelt Tottenham.

De 32-jarige verdediger knalde in de eerste helft tijdens een luchtduel hard met zijn hoofd op het achterhoofd van ploeggenoot Alderweireld. Vertonghen bloedde hevig en werd minutenlang behandeld.

Vervolgens keerde hij terug op het veld, hoewel ook scheidsrechter Mateu Lahoz zijn twijfels leek te hebben over de fitheid van de speler. Al snel bleek dat Vertonghen toch niet verder kon.

UEFA-richtlijnen

Tottenham verdedigt het besluit om Vertonghen toch weer het veld in te sturen en wijst erop dat de richtlijnen van de UEFA zijn gevolgd.

"Uit onderzoek bleek dat hij alert was en alle vragen goed en helder kon beantwoorden, waardoor hij fit genoeg werd geacht om verder te spelen", aldus de verklaring. Volgens de club bleek uit videobeelden ook dat Vertonghen niet buiten bewustzijn is geweest.

Nadat Vertonghen had aangegeven dat hij duizelig werd, is hij alsnog vervangen, aldus de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl