1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Vrouw van 79 aangereden in Breda, politie brengt beelden naar buiten

Bij een aanrijding in Breda is een 79-jarige vrouw gisteravond zwaargewond geraakt. Ze liep over straat en werd bij het oversteken geraakt door een automobilist. Die reed na het ongeval door.

Een bewakingscamera filmde de aanrijding:

Automobilist rijdt door na aanrijding met voetganger

Justitie heeft vanwege de ernst van de verwondingen van de vrouw besloten beelden van het ongeluk in de wijk Biesdonk naar buiten te brengen. Daarop is te zien dat de vrouw met de voorkant van de auto wordt geraakt, de lucht in vliegt en een eindje wordt meegesleurd met de auto.

De automobilist rijdt na de aanrijding een stuk door, zet zijn auto stil naast een andere wagen en vertrekt weer. Hij lijkt even contact te hebben gehad met de inzittenden van de andere auto, zegt de politie.

Niet goed aanspreekbaar

Het slachtoffer brak onder meer een oogkas en haar heupen. Ook verloor ze veel bloed. De vrouw was bij kennis, maar niet goed aanspreekbaar.

Volgens de politie reed de automobilist in een donkerkleurige auto, die aan de voorzijde is beschadigd. De politie roept de veroorzaker van het ongeval op zich te melden.

In gruzelementen

De dochter van de vrouw noemt het ongeluk bij Omroep Brabant heel heftig. "Mijn moeder ligt in duizend gruzelementen en de chauffeur heeft zich niet eens gemeld", vertelt Annette van Uytrecht vanuit Mallorca, waar ze op vakantie is. "Ik hoorde vanochtend vroeg pas dat mijn moeder was aangereden. Ze heeft een paar uur echt kritiek in het ziekenhuis gelegen."

Het ongeluk gebeurde kort nadat haar moeder op bezoek was geweest bij de zus van Van Uytrecht. "Rond elf uur ging ze naar de bushalte met haar rollator. En ineens komt daar een auto aangevlogen en die botst tegen haar aan. Mijn zusje hoorde die klap ook. Ze keek en dacht: 'waar is mijn moeder nou?". Toen zag ze die rollator en rende ze naar buiten."

Haar moeder wordt vanmiddag overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. "Het is heel spannend", zegt Van Uytrecht. "Ze wordt nu zo snel mogelijk geopereerd. Maar het is afwachten of ze hier ooit bovenop komt." De vrouw heeft kort met haar moeder gesproken. "Ze zegt dan dat alles goed gaat, zodat ik me geen zorgen maak. Maar dat doe ik wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl