2002: Ruud van Nistelrooy wordt uitgeroepen tot speler van het jaar
NOS Voetbal

Treedt Van Dijk in voetsporen van Van Nistelrooij, Bergkamp en Van Persie?

Engelse media weten het al zeker. Virgil van Dijk zal zondagavond worden gekroond tot beste speler van het seizoen in de Premier League. Officieel is de bekendmaking pas zondagavond, maar de voortekenen voor de Liverpool-verdediger zijn uiterst gunstig.

Mocht Van Dijk in Londen vanavond daadwerkelijk de prijs in ontvangst nemen, dan zal hij de vierde Nederlander in de geschiedenis worden op het prestigieuze lijstje. Eerder wonnen Dennis Bergkamp (1998), Ruud van Nistelrooij (2002) en Robin van Persie (2012) al de verkiezing die wordt georganiseerd door spelersvakbond PFA en waarbij de spelers mogen stemmen.

Van Nistelrooij speelde bij Manchester United toen hij werd uitgeroepen tot beste van de competitie. Hij weet dus hoe bijzonder het is. "Ik loop er thuis nog vaak langs. De prijs staat in de hoek en mij valt het niet eens meer zo op, maar als je aan andere mensen uitlegt wat het is, maakt dat wel indruk", zegt hij.

"Het is een fantastische erkenning. Al moet je de trofee wel blijven poetsen anders slaat-ie een beetje donker uit", lacht de spits die tussen 2001 en 2006 actief was in de Premier League.

Van Nistelrooij: 'Erkenning krijgen van collega's is fantastisch'

Vooral de erkenning van collega-voetballers deed Van Nistelrooij veel. "Dat zij voor jou stemmen, is geweldig natuurlijk. Andere genomineerden zijn natuurlijk ook van wereldklasse. Het is echt een erkenning van dat moment en voor mij was dat ook een stimulans om door te gaan waar ik mee bezig was. Het stopt niet na zo'n prijs, maar geeft juist extra kracht."

Van Nistelrooij speelde uiteindelijk 150 wedstrijden in het shirt van Manchester United in de Premier League, waarin hij 95 keer wist te scoren. Hij werd één keer landskampioen van Engeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl