Danielle van de Donk viert haar doelpunt

Oranje-getint Arsenal pakt Engelse landstitel bij de vrouwen

Met Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk, Dominique Bloodworth en Sari van Veenendaal in de basis zijn de vrouwen van Arsenal landskampioen geworden van Engeland. De oranje getinte ploeg versloeg Brighton & Hove Albion met 0-4 en is met nog één speelronde te gaan niet meer te achterhalen door nummer twee Manchester City.

Miedema werd deze week verkozen in het elftal van het jaar van de Engelse Women's Super League en maakt nog kans om speelster van het jaar te worden. Tegen Brighton bewees ze waarom.

In de zesde minuut haalde de 22-jarige Hoogeveense van buiten het strafschopgebied uit en via de onderkant van de lat ging de bal binnen en zette ze haar ploeg op een 1-0 voorsprong. Het was voor de topscorer van de competitie alweer haar tweeëntwintigste doelpunt van het seizoen.

Vrouwen Arsenal veroveren landstitel in Engeland

Na een half uur spelen breidde Katie McCabe de score uit en in de tweede helft zette Beth Mead de 3-0 op het scorebord. Het slotakkoord in de kampioenswedstrijd was voor Van de Donk. Zij bepaalde voor 5.265 toeschouwers - een WSL-record - de eindstand op 4-0.

Imposante cijfers

Dit seizoen kon alleen Manchester City in het spoor blijven van Arsenal. De vrouwelijke 'Gunners' wonnen 17 van de 19 wedstrijden en hebben een imponerend doelsaldo. Ze scoorden 69 keer en kregen slechts 13 treffers tegen.

Het is voor Arsenal de eerste landstitel sinds 2012. Het vrouwenelftal van de club uit Londen werd tussen 1993 en 2012 veertien keer kampioen van Engeland.