NOS Sport

Frijns wint in Parijs en pakt leiding in Formule E

Frijns wint in Parijs en pakt leiding in Formule E

Robin Frijns heeft voor het eerst een zege geboekt in de Formule E, het wereldkampioenschap van elektrische sportwagens. De 27-jarige Nederlander won in Parijs en pakte gelijk de leiding in het kampioenschap.

De race werd geteisterd door slecht weer en de nodige crashes. Frijns was als derde gestart in Parijs, maar de van pole gestarte Brit Oliver Rowland parkeerde zijn bolide al snel in de muur. Na problemen bij Rowlands teamgenoot Sébastien Buemi kwam Frijns aan de leiding.

Eerste Nederlandse winnaar

De Limburger hield stand en is daarmee de eerste Nederlander die op de hoogste trede van het podium staat in de Formule E, die sinds 2014 bestaat.

Frijns pakte 26 punten in het kampioenschap. Daarmee staat hij één punt voor op de Duitser André Lotterer en elf punten op de Portugees Antonio Félix Da Costa.

Vreugde bij Robin Frijns (met beker)

"Dit was de zwaarste race uit mijn carrière", zei Frijns, die rijdt voor Virgin Racing, na afloop. "Het laatste wat je wilt als je aan de leiding rijdt, is dat het gaat regenen. Alles wordt er onvoorspelbaar door. Het waren echt zware omstandigheden. Ik ben heel blij dat ik deze race heb kunnen winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl