De passagiers op station Castricum in afwachting van de trein die hen naar Alkmaar brengt Mizzle Media

De politie heeft vanmiddag een groep van 50 mensen uit een trein gehaald op het station van Castricum. Volgens een melding richtten ze vernielingen aan in de trein waarin ze zaten. Er is één arrestatie verricht.

"We kregen de melding dat het om een groep van 50 mensen ging", zegt een politiewoordvoerder. "We zijn de trein in gegaan, hebben de deuren gesloten en daarna de namen van passagiers genoteerd. Een van hen kon direct als verdachte worden aangemerkt en is meegenomen."

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog niet afgerond. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

De passagiers zijn uiteindelijk op een andere trein naar Alkmaar gestapt, het eindpunt van de rit. Daarbij kregen ze begeleiding van verschillende politieagenten. Treinverkeer op de route Uitgeest Alkmaar is korte tijd vertraagd geweest.

'Verder mooie Koningsdag'

De NS heeft de beschadigde trein opgehaald en afgevoerd naar de werkplaats. De schade lijkt volgens de NS mee te vallen. "We zullen er alles aan doen om deze te verhalen op de dader(s)", staat in een persbericht.

Ondanks het incident in Castricum kijkt de NS "terug op een mooie Koningsdag". Er werden vandaag bijna duizend extra mensen ingezet. De komende uren zullen nog veel feestvierders de trein naar huis pakken.

STER reclame