Liu Shiwen in actie tijdens de WK-finale
NOS Sport

Na twee verloren WK-finales is het voor Chinese tafeltennisster Liu nu wel raak

Liu Shiwen is voor het eerst in haar loopbaan wereldkampioene tafeltennis geworden. De 28-jarige Chinese, die twee WK-finales verloor, was dit jaar in de eindstrijd in Boedapest haar landgenote Chen Meng met 4-2 de baas.

Chen stond voor het eerst in de finale, maar had wel zeven van haar vorige negen ontmoetingen met Liu gewonnen. De twee aanvalsters schotelden het publiek, dat voornamelijk voor Liu juichte, geweldige rally's voor.

Liu deelde vervolgens een forse tik uit door, net als in de halve finales tegen haar landgenote Ding Ning, de vijfde game met 11-0 te winnen. Chen vocht zich nog knap terug, maar Liu won uiteindelijk toch. De tranen vloeiden rijkelijk, zowel bij Liu als de fans.

Nederlanders

De Nederlanders konden tijdens de WK niet voor een verrassing zorgen en werden al in een vroeg stadium uitgeschakeld in Boedapest. Britt Eerland wist als enige de derde ronde te bereiken, maar strandde daarin tegen de uiteindelijke wereldkampioen Liu.

Vorige week bezochten we Bettine Vriesekoop, oud-tafeltennisster en nu jeugdbondscoach bij de meisjes. Zij wil het niveau van de tafeltennissport in Nederland weer omhoog brengen.

Bondscoach Vriesekoop moet jonge tafeltennissters aan de top brengen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl