NOS NieuwsAangepast

Jongeren aangehouden om vrees voor vechtpartij in centrum Almere

De politie heeft gisteravond in Almere tien personen gearresteerd nadat jongeren op sociale media opriepen om te gaan vechten in het centrum. De gearresteerden, onder wie tieners, werden onder meer aangehouden omdat ze wapens bij zich hadden. Om dezelfde reden werd vannacht nog iemand aangehouden.

De afgelopen dagen gingen vooral op Snapchat berichten rond waarin werd opgeroepen om in het centrum van Almere vanavond te vechten. In die berichten werden afbeeldingen van wapens getoond. Het ging om verschillende groepen jongeren die met elkaar op de vuist willen, schrijft de gemeente op Facebook.

In het centrum van de stad was vanavond veel politie aanwezig:

Politie op de been in Almere

Om te voorkomen dat het uit de hand zou lopen, besloot burgemeester Weerwind om het gebied rond het Forum en het station tot veiligheidsrisicogebied te verklaren. Dat gold aanvankelijk tot middernacht, maar werd later met 2 uur verlengd.

In het centrum van Almere fouilleerde de politie preventief. Ook stond de ME paraat voor het geval het uit de hand liep. Wat voor wapens de arrestanten bij zich hadden is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl