Actievoerende medewerkers van de Bijenkorf delen tulpen uit FNV

De 2700 medewerkers van de Bijenkorf hebben een nieuwe cao, maar de FNV staat niet achter de afgesproken voorwaarden. Het personeel krijgt tussen de 1,5 en 5,5 procent loonsverhoging over twee jaar, afhankelijk van hun beoordeling. De FNV stelt dat de meeste werknemers er te weinig bij zullen krijgen.

De FNV eiste een loonsverhoging van gemiddeld 3,5 procent over twee jaar. Onderhandelaar Linda Vermeulen: "Wij tekenen hier niet voor. Anderhalf procent over twee jaar is dus 0,75 procent per jaar. Minder dan de inflatie. Bijenkorf medewerkers verdienen meer. Ze verkopen jassen die meer kosten dan ze per maand verdienen, de winsten zijn enorm."

De afgelopen weken voerde de FNV acties bij de Bijenkorf. Vakbond CNV, die wel tekende voor deze cao, heeft volgens de FNV "weinig bijgedragen aan dit resultaat." Het CNV heeft de Bijenkorf juist de gelegenheid geboden om "halverwege de race uit de wedstrijd te stappen, zonder ooit actie te voeren of het personeel in de kantines op te zoeken," aldus FNV-onderhandelaar Vermeulen.

Een woordvoerder van de Bijenkorf zegt dat de FNV "uiteraard welkom is aan de onderhandelingstafel bij een volgende cao." Vakbond CNV was niet bereikbaar voor commentaar.

STER reclame