Roger van Gent
NOS Sport

Hockeycoach Van Gent stapt op bij Oranje-Rood

Roger van Gent is opgestapt als coach van de mannen van Oranje-Rood. Volgens de trainer kan hij niet langer optimaal functioneren. Het is nog niet bekend wie zijn taken zal overnemen.

De Eindhovense club, de huidige nummer vier in de hoofdklasse, kent een slechte tweede seizoenshelft. De ploeg leed in de competitie vier nederlagen en ging in de EHL vroegtijdig onderuit.

'Belang van het team'

Van Gent verklaart zijn keuze op de website van de club: "Door interne factoren in het team, maar ook externe processen waar ik geen invloed op heb, voel ik dat ik niet optimaal voor de groep kan staan. Mijn dertigjarige ervaring in de topsport leert me dat niemand groter dan het team is, ook niet een trainer-coach. Indien ik niet meer optimaal kan functioneren moet ik in het belang van het team, de club en mezelf een keuze durven maken."

Het bestuur verwacht "op zeer korte termijn" een opvolger te kunnen presenteren. Oranje-Rood strijdt nog, met vier duels te gaan, om een plek in de play-offs. De bovenste vier plaatsen zich daarvoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl