In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Politie valt na overlijden man binnen bij sessie met roesmiddel ayahuasca

De politie heeft gisteren een inval gedaan in een pand in Eersel, waar twaalf mensen op het punt stonden de verboden stof ayahuasca te gebruiken. Dit middel leidt tot hallucinaties. Er zijn vier verdachten opgepakt.

Aanleiding voor de inval was de dood van een 31-jarige Hongaar. De man overleed enkele weken geleden, vermoedelijk na gebruik van de harddrug tijdens een zogeheten healingsessie. Hij nam deel aan zo'n bijeenkomst voor 'geestelijke en lichamelijke reiniging' met het roesmiddel.

De twaalf deelnemers aan de healingsessie in Eersel werden gisteren tijdens de inval opgevangen en voor een deel door de gemeente ergens anders ondergebracht.

In de woning werden twee organisatoren, een 38-jarige Italiaanse vrouw en een 33-jarige Spaanse man, aangehouden. Ook heeft de politie een 47-jarige Spanjaard en een 25-jarige Italiaan aangehouden die een rol leken te spelen bij de sessie.

Adverteren op internet

De verdachten zitten allemaal vast voor verder onderzoek. De politie sluit meer arrestaties niet uit, schrijft Omroep Brabant.

De organisatoren adverteerden voor de healingbijeenkomsten via internet. Een concrete locatie wordt de deelnemers pas op het laatste moment gegeven. De politie kwam erachter dat er gisteravond een sessie was, waarna de inval werd gepland.

Tijdens een doorzoeking van het huis vond de politie een hoeveelheid van de verboden stof ayahuasca, grondstoffen voor de productie hiervan en ampullen met een nog onbekende vloeistof.

Het huis blijkt een internationaal trefpunt ayahuasca-gebruikers. Volgens de site van de organisatie Inner Mastery International BV houdt zij zo'n drie evenementen per maand in Eindhoven.

Advertentie via Ster.nl