Kjell Scherpen ANP

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kjell Scherpen en FC Emmen over de overgang van de doelman naar Amsterdam. Scherpen tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2019 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2023.

De jeugdinternational werd op 23 januari 2000 geboren in Emmen. Hij doorliep de jeugdopleiding van Emmen alvorens in 2012 de overstap te maken naar de profafdeling van de Drentse club. De komst van Scherpen naar de hoofdstad hing al weken in de lucht.

Strafregels

Op het moment dat de interesse duidelijk werd, ontdekten Ajax-fans tweets die Scherpen als 11-jarige had verstuurd. Daarin liet hij zich negatief uit over Ajax en profileerde hij zich als een Feyenoord-fan.

Ajax maakte zelf op Twitter de komst van Scherpen met een knipoog bekend. In een filmpje is te zien dat de doelman, onder toeziend oog van directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars, strafregels moet schrijven: 'Ajax is de mooiste club van Nederland'.

Directeur voetbalzaken Overmars: "Kjell is een heel groot talent en het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. We zijn erg tevreden met de recente contractverlenging van André Onana, maar we kijken natuurlijk ook naar de toekomst."

"Kjell wordt een van de vier keepers in de A-selectie en zal dus dagelijks met het eerste elftal op het trainingsveld staan. Hij is daarnaast nog jong genoeg om in de eerste divisie bij Jong Ajax wedstrijden te kunnen keepen."

Eerder contracteerde Ajax de Roemeense middenvelder Razvan Marin van Standard Luik en verdediger Kik Pierie van Heerenveen.

STER reclame