NOS Voetbal

Naar Ajax kijken is nu niet aan Van Bommel besteed

Van Bommel kissebist met Maalderink tijdens persconferentie

In de slotfase van de titelstrijd met Ajax weet PSV wat het te doen staat: de resterende drie wedstrijden moeten worden gewonnen, te beginnen met de lastige uitwedstrijd van donderdagavond bij Willem II. Dat beseft PSV-trainer Mark van Bommel natuurlijk ook wel.

"Ajax is de favoriet. En wij moeten winnen, ongeacht wat Ajax doet", zei Van Bommel op de persconferentie tijdens een niet bepaald soepel verlopend gesprek met verslaggever Bert Maalderink.

Het momentum lijkt bij de Amsterdammers te liggen: Ajax wint zijn wedstrijden de laatste weken makkelijker dan PSV. "Ajax speelt hartstikke goed, moet ik erbij zeggen", aldus Van Bommel.

Kinderen informeren Van Bommel

De PSV-trainer kijkt zelf niet meer naar de wedstrijden van Ajax, dat dinsdag Vitesse versloeg. "Ik heb me laten bijpraten door mijn kinderen. Wat ze tegen me zeiden? Dat Ajax met 4-2 heeft gewonnen."

"Ik kijk alleen nog naar teams waar we zelf tegen moeten spelen. Dat zijn Willem II, AZ en Heracles. Daar hebben we nog enige invloed op", legde Van Bommel uit. "Ik heb verder genoeg andere dingen te doen."

Vorig seizoen speelde PSV ook in de slotfase van de competitie uit tegen Willem II. Toen verloren de Eindhovenaren tot ieders verrassing met 5-0. Op de vraag of dat pak slaag nog leeft bij PSV, is Van Bommel helder.

"Pfff, dat was vorig seizoen. Moet je elke keer de wedstrijd van vorig seizoen erbij halen? Dat slaat helemaal nergens op."

'Raar gevoel bij omdraaien speelronde'

De PSV-trainer ging ook nog even in op het verzetten van de speelronde van komend weekeinde naar 15 mei, vanwege de Champions League-beslommeringen van Ajax. Van Bommel is daar niet blij mee.

Van Bommel: 'Raar gevoel bij omdraaien speelronde'

"Het is een uitzonderlijke situatie die de competitie op zijn kop zet. Ik heb daar een heel raar gevoel bij. Als je een hele speelronde omdraait, heeft dat gevolgen voor blessures, schorsingen en belangen van de clubs. Je hebt een andere tegenstander en een ander gevoel."

Is het wellicht zelfs oneerlijk? "Zo zou je het misschien wel kunnen betitelen", zegt Van Bommel. "Het heeft invloed, niet alleen bij ons, bij alle clubs. Maar ik snap ook wel dat Ajax niet zondag voor de competitie kan spelen en dinsdag in de Champions League."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl