In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Ontploffing bij hotel Zaandijk lijkt gerichte actie

In een hotel in Zaandijk is afgelopen nacht een explosie geweest. Volgens de politie lijkt het een doelgerichte actie. Het hotel is hiermee voor de tweede keer dit jaar doelwit van een aanval. Burgemeester Hamming heeft besloten dat het hotel voor zeker vier weken dicht gaat. "Met de sluiting wil de burgemeester de veiligheid van de omgeving waarborgen", meldt de gemeente.

Een onbekende heeft woensdagochtend rond 02.25 uur iets neergelegd wat is ontploft. De politie onderzoekt wat de explosie heeft veroorzaakt. Niemand raakte gewond. De verdachte was in het zwart gekleed en ging er na de explosie vandoor op een scooter zonder kentekenplaat.

Gasten opgevangen

De 31 gasten zijn vannacht in de brandweerkazerne opgevangen. Volgens een bakker bij het hotel, waar veel gasten vanochtend koffie dronken, waren vooral de oudere gasten erg geschrokken. "De jongeren zaten gewoon op hun telefoon", zei hij tegen NH Nieuws.

In januari moest het pand ook worden ontruimd, toen vanwege een brand in de keuken. Die brand is aangestoken, bevestigt de politie. Er zou een brandbom naar binnen gegooid zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl