Calvin Stengs (m) wordt gefeliciteerd door Teun Koopmeiners (l) en Mats Seuntjens

AZ neemt voorschot op vierde plaats na zege op Heracles

AZ heeft Heracles van zich afgeschud in de strijd om de vierde plaats. De Alkmaarders waren de Almeloërs in eigen huis met 2-1 de baas en zijn daardoor niet meer te achterhalen door Heracles. Zeker van de vierde plaats is AZ echter nog niet, FC Utrecht kan de Alkmaarders nog voorbij. Utrecht speelt woensdag tegen Fortuna Sittard.

AZ domineerde in de openingsfase en kwam binnen tien minuten via een pegel van Calvin Stengs al snel op 1-0. De ploeg van John van den Brom wist dit seizoen echter al tien keer een voorsprong niet in een zege om te zetten en ook nu leek het weer mis te gaan. Het Alkmaarse spel werd slordiger, Heracles zocht meer de aanval en Brandley Kuwas zorgde vlak voor rust voor 1-1.

Na rust speelde AZ beter. Een goal van Teun Koopmeiners werd nog afgekeurd, maar uit een mooie aanval scoorde Albert Gudmundsson wel. Heracles antwoordde snel, maar een schot van Lerin Duarte belandde op de paal. AZ-linksback Owen Wijndal ontsnapte na het vasthouden van zijn tegenstander nog aan zijn tweede gele kaart.

Een echt slotoffensief kwam er vervolgens niet van de kant van Heracles, waardoor de eerste zege van AZ in vijf duels niet meer in gevaar kwam.