Chelsea-talent Callum Hudson-Odoi tijdens het duel met Burnley ANP

Chelsea verzuimt optimaal te profiteren van misstappen concurrenten

time icon

Chelsea heeft in de strijd om een ticket voor de Champions League lelijke schade opgelopen. Het thuisduel met Burnley eindigde in 2-2.

Zodoende profiteert Chelsea maar minimaal van de misstappen die de concurrenten Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester United afgelopen weekend maakten.

Jeff Hendrick schoot Burnley na acht minuten met een volley op 0-1, maar slechts zes minuten later stond Chelsea ineens op voorsprong.

N'Golo Kanté scoorde na getover van Eden Hazard en ook Gonzalo Higuaín schudde een bijzondere truc en dito schot uit zijn mouw.

Gonzalo Higuaín viert zijn goal voor Chelsea ANP

Burnley, dat amper balbezit had, gaf zich niet gewonnen en kwam via Ashley Barnes na 24 minuten op 2-2.

Na ruim een half uur spelen viel talent Callum Hudson-Odoi uit met een op het oog vervelende blessure aan zijn achillespees. Hij komt dit seizoen niet meer in actie.

Callum Hudson-Odoi
@Calteck10
Really gutted to end my season with an Ruptured Achilles, gotta work hard and try and come back stronger for next season!!!😢🙏🏾❤️
4 weken geleden

Na rust was het voor de bezoekers een kwestie van tegenhouden. Dat lukte, en dus is de ploeg vrijwel zeker van lijfsbehoud.

Woensdag speelt nummer zes Manchester United thuis tegen stadsgenoot en aartsrivaal City. Vier dagen later komt Chelsea op bezoek op Old Trafford.

Alles voor de Champions League

De topvier van de Premier League gaat aan het einde van het seizoen naar de groepsfase van de Champions League. Maar er is voor Tottenham Hotspur, Arsenal en Chelsea nog wel een andere route denkbaar, wil het via de competitie niet lukken.

De Spurs zijn nog in de race voor de eindzege van de Champions League en Arsenal en Chelsea staan in de halve finales van de Europa League. De winnaars van beide Europese toernooien verdienen automatisch een startbewijs voor de Champions League van volgend seizoen.

Indien dit gebeurt en deze clubs op plaats vijf en zes in de Premier League eindigen, krijgt de nummer vier van de competitie een Europa League-ticket in plaats van een startbewijs voor de Champions League.

De top-6 in de Premier League:

1. Liverpool 35-88

2. Manchester City 34-86

3. Tottenham Hotspur 34-67

4. Chelsea 35-67

5. Arsenal 34-66

6. Manchester United 34-64

STER Reclame