NOS NieuwsAangepast

Vier jonge mannen overleden bij eenzijdig ongeval op A1 bij Deventer

Op de A1 ter hoogte van Deventer zijn vanmorgen kort na 06.00 uur vier mannen van begin 20 om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. Een auto is tegen een portaal met matrixborden gebotst en daarna in brand gevlogen.

Nadere details over de vier slachtoffers maakt de politie nog niet bekend, uit piëteit met de nabestaanden.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en naar de identiteit van de slachtoffers:

Vier doden bij eenzijdig ongeval op A1

Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang.

Twee van de slachtoffers zouden hebben gespeeld in het eerste team van voetbalclub a.v.v. Columbia uit Apeldoorn, schrijft Omroep Gelderland. Twee wedstrijden van die club die vandaag zouden worden gespeeld, zijn afgelast.

Voetbalclub Columbia wil niet reageren, maar schrijft op de eigen website, Facebook en Twitter dat de wedstrijd van het eerste elftal is afgelast "door trieste omstandigheden".

Door het ongeluk was de snelweg in de richting Apeldoorn tijdelijk afgesloten, maar inmiddels zijn zowel de weg als de afrit Deventer weer vrijgegeven, meldt Rijkswaterstaat. In de loop van de middag gaat de afrit nog wel een keer dicht omdat de bodem moet worden gesaneerd.

Staphorst

Op de A28 was vanmorgen ter hoogte van Staphorst ook een eenzijdig ongeval. Een auto raakte door nog onbekende oorzaak de vangrail, sloeg over de kop en kwam in de berm terecht. Daarbij kwam de bestuurster, een 19-jarige vrouw uit Deventer, om het leven. Een 24-jarige vrouw uit Leiden raakte gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl