Zorgenkindje Excelsior in blessuretijd naast Willem II

Degradatiekandidaat Excelsior heeft in de eredivisie op de valreep een punt gepakt tegen Willem II. Mounir El Hamdaoui maakte in blessuretijd de 1-1 voor de Rotterdammers, die zo de achtste nederlaag op rij voorkwamen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de Tilburgers. Marios Vrousai raakte de bal in kansrijke positie echter maar half, waardoor doelman Alessandro Damen niet in de problemen raakte.

Treffer Tapia

Enkele minuten later kon Willem II wel juichen. Feyenoord-huurling Renato Tapia probeerde het van afstand en zag zijn inzet op fraaie wijze via binnenkant paal binnenvallen.

In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen kansen via Alexander Isak (Willem II) en Ali Messaoud (Excelsior), maar het bleef bij 0-1.

Renato Tapia (l) na zijn goal

Excelsior-trainer Ricardo Moniz voerde in de rust twee wissels door in de hoop op een ommekeer. Eén van die invallers, Marcus Edwards, stuitte op keeper Michael Woud.

De vervanger van de aan zijn heup geblesseerde Timon Wellenreuther werd wel gepasseerd door Mounir El Hamdaoui, maar die treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

Wel of geen penalty?

In de slotfase leek Willem II een penalty te krijgen na een handsbal van Herve Matthijs, maar na bestudering van de beelden kwam scheidsrechter Allard Lindhout terug op zijn beslissing.

Diep in blessuretijd maakte Mounir El Hamdaoui toch nog de gelijkmaker, maar echt veel lijkt Excelsior daar niet mee op te schieten.

Willem II, dat donderdag PSV ontvangt, blijft achtste. Excelsior moet ernstig rekening blijven houden met nacompetitievoetbal en kan zelfs nog rechtstreeks degraderen.