Na twintig opeenvolgende finales bijt Den Bosch zich nu stuk op Amsterdam Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De hockeysters van Amsterdam kunnen maandag tegen Real Sociedad proberen voor het eerst in vijf jaar de EuroHockey Club Cup te winnen. In de halve finale werd na een meeslepend gevecht in het Wagener Stadion afgerekend met het favoriete Den Bosch: 1-0.

Den Bosch plaatste zich sinds 1999 elk jaar voor de finale en won ook zeventien van de twintig keer de eindstrijd. Maar aan die imponerende reeks kwam zondagmiddag een einde.

Amsterdam nam meteen het initiatief en kwam via een strafcornervariant met Charlotte Vega als schutter, al snel op voorsprong. Charlotte Adegeest leek de marge zelfs te verdubbelen, maar omdat haar inzet van iets buiten de cirkel kwam, werd de treffer afgekeurd.

Spannende strijd

Vanaf het tweede kwart kwam Den Bosch, dat als koploper in de hoofdklasse een punt meer heeft dan Amsterdam, beter in de wedstrijd. Er ontspon zich een spannende strijd, waarin Amsterdam na de vroege treffer van Vega knap standhield.

In de finale treft Amsterdam maandagmiddag om 16.15 uur Real Sociedad, dat met 2-1 won van Der Club an der Alster. Den Bosch speelt daarvoor (14.00 uur) de troostfinale tegen de club uit Hamburg.

Coach Rick Mathijssen zag de Amsterdamse hockeysters met hangen en wurgen de zege over de streep trekken. "Deze teams zitten zo dicht tegen elkaar aan", analyseerde hij in NOS Langs de Lijn.

In de finale wacht nu Real Sociedad. "Het maakte mij op voorhand niet uit wie we zouden treffen", aldus Mathijssen. "Of we nou favoriet zijn of niet, we houden gewoon aan ons eigen plan vast."

Maria Goena (liggend) viert de openingstreffer van Real Sociedad ProShots

STER reclame