Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Lasse Schöne vieren de overwinning op Juventus AFP

3,7 miljoen tv-kijkers voor Juventus-Ajax

time icon Aangepast

Ruim 3,7 miljoen tv-kijkers hebben gisteren Ajax zien winnen in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. De uitzending van Veronica was daarmee veruit het best bekeken Nederlandse tv-programma, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO). De nabeschouwing op dezelfde zender trok 2,2 miljoen kijkers, goed voor de tweede plaats.

Ajax versloeg de regerend Italiaanse kampioen in Turijn met 2-1. De wedstrijd vorige week in Amsterdam eindigde in 1-1. Die uitzending trok 3,5 miljoen tv-kijkers. Door dit resultaat staat Ajax voor het eerst in 1997 in de halve finales van de Champions League.

PSV-AC Milan

SKO is sinds 2002 verantwoordelijk voor het kijkcijferonderzoek. Slechts één Champions League-wedstrijd werd beter bekeken dan Juventus-Ajax: PSV-AC Milan in de halve finales van de Champions League in 2005. Daar keken 3,8 miljoen Nederlanders naar. PSV won met 3-1, maar verloor in Milaan met 2-0 en werd daardoor uitgeschakeld.

Zo vierden fans in Amsterdam de overwinning van Ajax:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Amsterdam gaat los (op tram) na winst Ajax in Champions League

STER Reclame