NOS Voetbal

Ten Hag geniet van halvefinalist Ajax: 'Deze ploeg groeit en groeit'

Ten Hag na stunt bij Juventus: 'Nu weer richten op eredivisie'

Erik ten Hag loodste Ajax in Turijn naar de laatste vier van de Champions League en strooide logischerwijs met complimenten na de clash met Juventus (1-2).

"Een geweldige avond. We hebben wederom een topfavoriet uitgeschakeld. Deze ploeg groeit en groeit. We weten elke keer weer grenzen te verleggen. En er komt met Tottenham of Manchester City weer een volgende uitdaging. We kijken ernaar uit", blikte Ten Hag alvast voorzichtig vooruit naar de halve finales.

De trainer van Ajax kon zijn geluk niet op na de eliminatie van Juventus, na Real Madrid de tweede grote naam die over de Amsterdammers struikelde. "Dit is genieten. We moesten in het begin hun storm overleven. Er ontstond een intens gevecht, met weinig goed voetbal. We konden moeilijk onder de druk uitkomen, maar lieten ook bijna niks toe."

Na rust leefde Ajax op. "We hebben de tweede helft volledig gedomineerd. Juventus moest achter ons aanlopen. Kritische noot: we moeten meer rendement uit onze kansen halen. Maar ik ben blij en trots op mijn team."

Erik ten Hag knuffelt Donny van de Beek ANP

Op de aansluitende persconferentie ging Ten Hag ook nog even in op de betekenis van het succes van Ajax voor het Nederlandse voetbal.

"We staan weer op de kaart. Het is heel lang kommer en kwel geweest. Zelfs 'Winnaars van Morgen' is verschenen. Je ziet dat het Nederlandse voetbal nu aan het terugkeren is."

"Het zijn gewoon golfbewegingen. Nederland is een klein land. Het is net als met een wijnoogst. Er zit altijd weleens een mindere oogst tussen. Nu is er veel talent en als je daar een team van smeedt, dan kan je heel ver komen."

Edwin van der Sar laat zijn emoties de vrije loop na het laatste fluitsignaal ANP

Algemeen directeur Edwin van der Sar werd na het laatste fluitsignaal samen met technisch directeur Marc Overmars, die zelfs een buikschuiver maakte op het gras, luidkeels bejubeld door de fans.

"Heel gaaf dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen", zei Van der Sar bij Veronica. "We zijn met een project bezig. Soms lukt het dan niet in één keer. Maar dit is waarvoor je al die jaren werkt, investeert en gezeik hebt. Dan is dit heel lekker."

STER reclame