Lionel Messi na een van zijn doelpunten tegen United

Messi velt vonnis over United met twee goals in vier minuten

Barcelona is voor het eerst in vier jaar weer doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. De Catalanen schakelden in de kwartfinales Manchester United uit door thuis met 3-0 te winnen.

Lionel Messi zorgde met twee goals in vier minuten al vroeg voor een 2-0 voorsprong. Omdat Barcelona de uitwedstrijd al met 1-0 had gewonnen, was United toen eigenlijk al gezien.

Grote fout doelman United

De Engelsen begonnen voortvarend en al na een minuut raakte Marcus Rashford de lat. Na een kwartier was het woord aan Messi, die David De Gea met een gekruld schot en een rollertje wist te passeren.

Bij de 2-0 ging de Spaanse doelman gruwelijk in de fout. Hij liet de bal door zijn handen glippen.

David De Gea laat de bal door zijn handen glippen

Barça bleef rustig de aanval zoeken en kreeg ook kansen. De Gea hield een inzet van Sergi Roberto nog net tegen, maar was kansloos bij een prachtig schot van Coutinho.

Porto of Liverpool

In de halve finale speelt Barcelona tegen FC Porto of Liverpool. Die twee ploegen spelen morgen hun return in Portugal. Liverpool won in Engeland al met 2-0.