Het peloton in de Tour de France passeert de Notre Dame in 2011 Getty Images

Sporters delen verdriet over brand in Notre-Dame

time icon

De verwoestende brand in de Notre-Dame heeft ook de sportwereld niet onberoerd gelaten. Veel sporters hebben via sociale media hun verdriet kenbaar gemaakt over de brand in de iconische kathedraal in Parijs.

Zo heeft Neymar, de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain, een tekening gedeeld van Quasimodo, de klokkenluider van de Notre-Dame, die de kathedraal verdrietig vasthoudt.

Neymar Jr
@neymarjr
😢😭🇫🇷 pray for France 🙏🏽
1 week geleden

Kylian Mbappé, zijn collega bij PSG en wereldkampioen met Frankrijk, heeft een foto van de brandende kerk geplaatst met een huilende emoji.

Kylian Mbappé
@KMbappe
😭🇫🇷...
1 week geleden

Paris Saint-Germain, de club van Neymar en Mbappé, schrijft in een verklaring op Twitter over vreselijke beelden van een van de mooiste monumenten van Parijs en wenst de brandweer veel moed.

Paris Saint-Germain
@PSG_inside
Images terribles de la Cathédrale Notre-Dame de Paris, l’un des plus beaux monuments de notre ville, en proie aux flammes. Courage à toutes les personnes mobilisées pour éteindre cet incendie.
1 week geleden

Paul Pogba, de Franse middenvelder van Manchester United, laat via Instagram weten dat zijn hart is gebroken door de brand in de Notre-Dame.

instagram.com/paulpogba/

Financiële steun voetbalwereld

De voorzitter van de Ligue de Football Professionel, de betaalvoetbalsectie van de Franse voetbalbond, heeft gezegd dat het Franse voetbal zal bijdragen aan de wederopbouw van de Notre-Dame.

"De Franse voetbalwereld zal worden gemobiliseerd om financiële steun te bieden aan de wederopbouw van deze kathedraal, die onderdeel is van ons erfgoed", zei voorzitter Nathalie Boy de la Tour.

Ligue de Football Professionnel
@LFPfr
La présidente de la @LFPfr a annoncé mardi que le football français allait se mobiliser pour aider financièrement à la reconstruction de Notre-Dame. 📝Plus d'infos ➡️ https://t.co/afyDgrNvyw
1 week geleden

De organisatie van de Tour de France heeft een foto gedeeld van het peloton dat de Notre-Dame - in betere tijden - passeert. "Verdriet voor de Notre-Dame, een iconisch monument voor Parijs en Frankrijk, dat de renners van de Tour zo vaak versteld heeft doen staan", is de begeleidende tekst.

Tour de France™
@LeTour
Profonde tristesse pour #NotreDame, monument iconique de Paris et de France qui a si souvent enchanté le peloton du Tour. Sadness for #NotreDame, an iconic monument for both Paris & France, which has so often amazed @LeTour riders.
1 week geleden

De organisatie van het grandslamtoernooi van Roland Garros laat weten zeer bedroefd te zijn, maar zegt ook ervan overtuigd te zijn dat de Notre-Dame weer zal herrijzen.

Roland-Garros
@rolandgarros
Lots of sadness this morning but #NotreDame will rise again. Tous avec @Paris. 🇫🇷
1 week geleden

Rafael Nadal, die met elf zeges op Roland Garros heel goede herinneringen heeft aan Parijs, liet maandagavond via Twitter weten dat hij geschokt naar bed ging na het zien van de beelden van de brandende Notre-Dame. Hij wenst de Franse bevolking en de autoriteiten veel sterkte.

Rafa Nadal
@RafaelNadal
Going to sleep still under shock with the images we see in Paris. All my support to all Parisians and French people and authorities. @PompiersParis @notredameparis #NotreDamedeParis
1 week geleden

Ook Formule 1-coureur Pierre Gasly, de Franse teamgenoot bij Red Bull van Max Verstappen, wenst de brandweer veel sterkte en veel moed.

Pierre Gasly 🇫🇷
@PierreGASLY
Force & courage a nos pompiers pour sauver notre tresor!!!🙏 Notre dame de Paris 🙏♥️
1 week geleden

STER Reclame