Het peloton in de Tour de France passeert de Notre Dame in 2011
NOS Sport

Sporters delen verdriet over brand in Notre-Dame

De verwoestende brand in de Notre-Dame heeft ook de sportwereld niet onberoerd gelaten. Veel sporters hebben via sociale media hun verdriet kenbaar gemaakt over de brand in de iconische kathedraal in Parijs.

Zo heeft Neymar, de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain, een tekening gedeeld van Quasimodo, de klokkenluider van de Notre-Dame, die de kathedraal verdrietig vasthoudt.

Kylian Mbappé, zijn collega bij PSG en wereldkampioen met Frankrijk, heeft een foto van de brandende kerk geplaatst met een huilende emoji.

Paris Saint-Germain, de club van Neymar en Mbappé, schrijft in een verklaring op Twitter over vreselijke beelden van een van de mooiste monumenten van Parijs en wenst de brandweer veel moed.

Paul Pogba, de Franse middenvelder van Manchester United, laat via Instagram weten dat zijn hart is gebroken door de brand in de Notre-Dame.

Financiële steun voetbalwereld

De voorzitter van de Ligue de Football Professionel, de betaalvoetbalsectie van de Franse voetbalbond, heeft gezegd dat het Franse voetbal zal bijdragen aan de wederopbouw van de Notre-Dame.

"De Franse voetbalwereld zal worden gemobiliseerd om financiële steun te bieden aan de wederopbouw van deze kathedraal, die onderdeel is van ons erfgoed", zei voorzitter Nathalie Boy de la Tour.

De organisatie van de Tour de France heeft een foto gedeeld van het peloton dat de Notre-Dame - in betere tijden - passeert. "Verdriet voor de Notre-Dame, een iconisch monument voor Parijs en Frankrijk, dat de renners van de Tour zo vaak versteld heeft doen staan", is de begeleidende tekst.

De organisatie van het grandslamtoernooi van Roland Garros laat weten zeer bedroefd te zijn, maar zegt ook ervan overtuigd te zijn dat de Notre-Dame weer zal herrijzen.

Rafael Nadal, die met elf zeges op Roland Garros heel goede herinneringen heeft aan Parijs, liet maandagavond via Twitter weten dat hij geschokt naar bed ging na het zien van de beelden van de brandende Notre-Dame. Hij wenst de Franse bevolking en de autoriteiten veel sterkte.

Ook Formule 1-coureur Pierre Gasly, de Franse teamgenoot bij Red Bull van Max Verstappen, wenst de brandweer veel sterkte en veel moed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl