Ten Hag: 'We bekijken het van uur tot uur'

Erik ten Hag wil een dag voor het Champions League-treffen met Juventus niks prijsgegeven over de formatie waarin Ajax zal aantreden in Turijn. "We gaan het morgen zien", zegt de trainer bij herhaling.

Zijn opstelling kent op negen van de elf posities geen geheimen voor de buitenwereld, maar de belangrijkste vragen zijn wel of Frenkie de Jong fit genoeg is om te spelen en hoe het gemis van de geschorste Nico Tagliafico wordt opgevangen.

Ten Hag bereid om risico te nemen met De Jong

Over de inzetbaarheid van De Jong, die zaterdag met een hamstringblessure het veld verliet, tast Ten Hag zelf ook nog in het duister. "Frenkie is positief gestemd, maar dat is hij altijd. Op dit moment heb ik nog geen indicatie over wat er mogelijk is."

Ook de training van maandagavond zal geen uitsluitsel geven volgens Ten Hag, die in geval van twijfel bereid is een risico te nemen met zijn bepalende middenvelder. "Maar dan moet het wel medisch verantwoord zijn."

Tagliafico mee om te motiveren

Wat betreft de puzzel die de coach achterin heeft door de afwezigheid van Tagliafico wilde hij zijn Italiaanse collega Massimiliano Allegri niets wijzer maken. "We hebben een aantal opties op linksachter", was Ten Hag kortaf. "Daley Sinkgraven, Daley Blind en Noussair Mazraoui."

De geschorste Argentijn is overigens wel met de selectie meegereisd naar Turijn. Ten Hag hoopt dat Tagliafico namelijk toch iets kan bijdragen in de aanloop naar het cruciale duel. "Hij kan de anderen als geen ander motiveren. Hij zal ze zeker pushen."

'Grens verleggen'

Ondanks het goede spel waarmee Ajax de Italiaanse kampioen in Amsterdam grote delen van de wedstrijd in bedwang hield, is er volgens Ten Hag niets veranderd in de favorietenstatus van Juventus.

"Zij waren favoriet en dat zijn ze na de 1-1 in een uitwedstrijd nog steeds. Wij hebben vorige week onze grens verlegd. En dat zullen we morgen weer moeten doen."

STER reclame