Judith de Hoog

Vier dierenactivisten die gisteren een show verstoorden in de Efteling, hebben ieder een taakstraf gekregen van 100 uur wegens smaad. Ook mogen ze drie maanden niet in het pretpark in Kaatsheuvel komen, meldt het Openbaar Ministerie.

Het viertal liep met protestborden de arena in tijdens de Raveleijn-show. Ze protesteerden tegen een act waarbij een paard met een brandende deken op zijn rug door de arena galoppeert.

De activisten droegen witte shirts met protestteksten en ze hadden spandoeken bij zich. Op een van de doeken stond 'De Efteling toont geen respect voor paarden!'

Het viertal kreeg de wind van voren van het publiek:

Dierenactivisten verstoren show Efteling

Smaad is het moedwillig aantasten van de goede eer van een ander. Er was ook aangifte gedaan van mishandeling, maar die aanklacht heeft het OM geseponeerd.

De activisten hebben hun straf gekregen met een zogenoemde strafbeschikking. Dat kan het OM doen zonder tussenkomst van een rechter.

Het protest van de actievoerders volgde op een discussie die een lid van de Partij voor de Dieren deze week op gang bracht. Op Twitter noemde ze het een schande dat de paarden tijdens de show met een brandende deken door de arena galopperen.

STER reclame