NOS NieuwsAangepast

Sörensen voor PVV in senaat

Het Rotterdamse gemeenteraadslid Ronald Sörensen is een van de kandidaten van de PVV voor de Eerste Kamer. Sörensen, die in de raad zit voor Leefbaar Rotterdam, staat op de vijfde plaats.

Sörensen was in 2001 de oprichter van Leefbaar Rotterdam. Na de moord op lijsttrekker Pim Fortuyn werd hij fractievoorzitter.

Sörensen zal uit de gemeenteraad van Rotterdam stappen als hij senator wordt.

Landelijk bekend

Het was tot nu toe nog niet bekend wie de PVV in de Senaat wilde hebben. Alleen de naam van de lijsttrekker, Machiel de Graaf, was bekend. De Graaf is gemeenteraadslid in Den Haag.

Op de lijst van 20 komen verder geen namen voor van mensen die landelijk bekend zijn.

Hieronder de lijst:

1. M. de Graaf (Machiel) 's-Gravenhage 2. R.J. Klever (Reinette) Ermelo 3. M.J.R.L. de Graaff (Marcel) Rotterdam 4. G.A. van Strien (Gom) Arcen 5. R. Sörensen (Ronald) Rotterdam 6. T.P.A.M. Reynaers (Tobias) Roosendaal 7. G.J.F. Popken (Gabriëlle) Purmerend 8. M.H.M. Faber (Marjolein) Hoevelaken 9. M.A.J.L. Frijters-Klijnen (Mariëtte) Bergen op Zoom 10. P. van Dijk (Peter) Kattendijke 11. M.J. van Beek (Martin) Leersum 12. C.J. Kok (Kees) Almere 13. R. Deurloo (Rick) Mijnsheerenland 14. A. Kops (Alexander) Zoetermeer 15. P. Romeijn (Pascal) Leiden 16. H.J. Folkersma (Rita) Leiden 17. R. Muste (Ruud) Hulst 18. N.A. Choenni (Nathalie) 's-Gravenhage 19. M.S. Ludriks (Menno) Uithoorn 20. Y.R.K. Waterman (Yvonne) Wouwse Plantage

Provinciale Staten

Marjolein Faber en Peter van Dijk zijn beiden onlangs gekozen in de Provinciale Staten van respectievelijk Gelderland en Zeeland.

Gom van Strien, Alexander Kops en Pascal Romeijn stonden eerder op de PVV-lijst voor de Tweede Kamer.

Hoeveel zetels de PVV krijgt in de Eerste Kamer, wordt pas duidelijk op 23 mei. Dan kiezen leden van Provinciale Staten de Senaat. Volgens prognoses worden het er tien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl