Mitchell van Bergen (l) in duel met Tim Handwerker

Heerenveen weet ook zonder Olde Riekerink niet te winnen

De Derby van het Noorden heeft geen winnaar opgeleverd. Heerenveen speelde in een aantrekkelijk duel thuis gelijk tegen FC Groningen: 1-1.

Bij de Friezen zat Johnny Jansen voor het eerst op de bank nadat Jan Olde Riekerink eerder deze week op non-actief werd gezet. Heerenveen heeft nu drie duels op rij niet weten te winnen.

In de eerste helft gaf Groningen totaal niet thuis. Heerenveen had vrij spel en kreeg een reeks kansen. Morten Thorsby maaide nog knullig over de bal heen, maar Pelle Van Amersfoort kopte uit een knappe voorzet van Lucas Woudenberg wel raak.

Groningen viert feest na de 1-1

Na rust waren de bezoekers weer bij de les en ontspon zich een boeiend duel. Ben Rienstra raakte namens de thuisploeg de paal, maar Groningen was gevaarlijker.

Heerenveen-keeper Warner Hahn hield zijn ploeg enkele keren knap op de been, alvorens Paul Gladon 1-1 maakte. In de laatste seconde miste Jizz Hornkamp nog een grote kans.

Bij FC Groningen maakte Ludovit Reis de 90 minuten vol. Deze week kwam naar buiten dat de 18-jarige middenvelder in de belangstelling staat van Europese grootmacht Barcelona. Reis blijft koeltjes onder de vermeende belangstelling.

"Ik zag het op een gegeven moment op internet verschijnen. Ik zeg u eerlijk: ik weet wat jullie ook weten, wat in de media staat. Het is natuurlijk mooi dat zo'n club interesse in je toont. Maar goed, je moet je kop gewoon erbij houden."

Reis wil zich, zoals het een goede professional betaamd, "volledig focussen op de wedstrijden hier". "Het is natuurlijk wel tof dat zo'n grote club interesse in je toont, als zo'n club komt moet je gewoon rustig blijven, dat is de kunst."