Bob de Voogd en Thierry Brinkman

Hockeyers maken na rust het verschil tegen Spanje in Pro League

De Nederlandse hockeyers hebben hun tweede thuiswedstrijd in de Pro League overtuigend gewonnen. Na nederlaag tegen Duitsland (0-1) werd in Rotterdam Spanje met 4-0 verslagen.

De mannen van bondscoach Max Caldas hadden minder balbezit dan de Spanjaarden, maar stichtten veel meer gevaar. Thierry Brinkman leek voor de rust de score te openen. De aanvaller wist echter zelf al dat zijn inzet van de bolle kant kwam.

Oranje komt na rust los

In de tweede helft was Nederland wel trefzeker. Roel Bovendeert schoot vanuit de kluts raak en Mirco Pruyser had succes met een verwoestende uithaal.

In het laatste kwart scoorde Lars Balk uit de rebound van een strafcorner en maakte Arjen Lodewijks met de backhand zijn eerste interlandgoal.

Oranje staat nu vijfde met negen punten uit zes wedstrijden. Van de acht landen plaatsen de beste vier zich voor het eindtoernooi.

Bakker: ‘We voelen de druk en daar kunnen we naar handelen’