Buurtbewoners hebben bloemen neergelegd bij de uitgebrande garagebox NOS

De 49-jarige man die gisteravond zwaargewond raakte bij een brand in een garagebox in Breda, was door drie daders vastgebonden en in brand gestoken. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het slachtoffer is vanmorgen in het ziekenhuis overleden, maar heeft nog wel kunnen praten met de politie.

De politie gaat uit van een gerichte aanslag, waaraan mogelijk een zakelijk conflict ten grondslag ligt:

Politie: 'Slachtoffer had het over drie daders'

De politie heeft een vermoeden wie de daders zijn. "Maar we zijn daar verder terughoudend in", zegt een woordvoerder. "Als alles is gegaan volgens de verklaring van het slachtoffer is hier sprake van een gruwelijke moord en is meneer gruwelijk te grazen genomen."

Brandende garage

Gisteravond om 21.15 uur kreeg de politie een melding van een brand aan de Sparrenweg. Ook was er de melding dat een explosief zou zijn afgegaan. Van dat explosief was geen sprake, wel zagen agenten dat een garagebox in brand stond waarin het garagebedrijf van het slachtoffer was gevestigd.

De garagebox in Breda

Het slachtoffer stond op dat moment al met zware brandwonden bij de buren onder de douche. Hij was nog aanspreekbaar en heeft verklaard dat hij was vastgebonden en in brand gestoken door drie daders.

De politie is naar hen op zoek. Een van de daders is volgens de politie weggereden in een grijze Volkswagen Caddy.

Een team grootschalige opsporing is inmiddels bezig met het onderzoek naar de aanslag. Naast technisch en tactisch onderzoek houdt de politie ook een buurtonderzoek. Daarnaast wordt gezocht naar bruikbare camerabeelden.

STER reclame