EPA
NOS Nieuws

Prominente Amerikanen bekennen schuld in college-schandaal

Een aantal prominente Amerikanen geeft toe dat ze smeergeld hebben betaald om hun kinderen op elite-universiteiten geplaatst te krijgen. Door schuld te bekennen hopen ze een relatief lage straf te krijgen.

In totaal zijn zo'n vijftig mensen aangeklaagd. Onder hen bevinden zich topjuristen en bekende Amerikanen uit het bedrijfsleven en de mode- en entertainmentwereld.

Desperate Housewives

Ook Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman, de echtgenote van acteur William H. Macy, staat terecht. Ze betaalde een 'consultant' 15.000 dollar om de antwoorden te verbeteren die hun dochter voor een toelatingstest had ingevuld.

In reactie op het nieuws heeft streamingdienst Netflix besloten de release-datum van een film met Huffman uit te stellen. Otherhood zou op 26 april beschikbaar komen.

De consultant die Huffman hielp, kocht ook sportcoaches van de universiteiten van Yale, Georgetown en South California om, zodat die zich zouden inzetten voor de toelating van kinderen van zijn klanten. Hij nam de gesprekken met zijn klanten stiekem op. Toen de zaak aan het rollen kwam, overhandigde hij de opnames aan de openbaar aanklager, in de hoop strafvermindering te krijgen.

Ook een coach van de Universiteit van Texas in Austin heeft schuld bekend. Hij zou 100.000 dollar hebben verdiend aan de toelating van een student.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl