Feyenoord viert de 0-1 van Sam Larsson (r)

Feyenoord passeert AZ met eerste uitzege in vier maanden

Met de eerste uitzege in vier maanden tijd heeft Feyenoord de derde plaats weer overgenomen van AZ. In De Koel in Venlo werd VVV met 3-0 verslagen. De laatste overwinning buitenshuis voor de Rotterdammers dateerde van 9 december vorig jaar toen FC Emmen met 4-1 werd verslagen.

In een niet al te spectaculaire eerste helft had Feyenoord het betere van het spel en waren de grootste kansen ook voor de Rotterdammers. VVV-doelman Lars Unnerstall redde echter op onder andere pogingen van Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen.

Afstandsschot

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Met een knap afstandsschot krulde Sam Larsson de bal in het doel. Unnerstall leek hierbij niet vrijuit te gaan.

Niet veel later moest Feyenoord verder zonder Ridgeciano Haps. De linksback, die ook al de gehele eerste seizoenshelft miste vanwege een blessure, had na een botsing te veel last van zijn knie. Tyrell Malacia was zijn vervanger.

Op slag van rust kreeg VVV een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Peniel Mlapa kreeg de bal via de kluts niet langs Kenneth Vermeer.

In de tweede helft kwam VVV een stuk feller voor de dag. Het resulteerde in een enorme kans voor Patrick Joosten, maar zijn schot ging net naast.

Net op het moment dat de Venlonaren iets sterker leken te worden, verdubbelde Jørgensen met een hard schot de score; 2-0. VVV was daarna niet meer bij machte om een slotoffensief te forceren.

In de blessuretijd zorgde Malacia met een prachtig doelpunt voor de eindstand. Met de overwinning neemt Feyenoord de derde plaats weer over van AZ. De Rotterdammers hebben nu één punt meer dan de Alkmaarders.